Bejelentkezés     Regisztráció     Elfelejtett jelszó    
Gyakran Ismételt Kérdések GYIK és Feltöltés uTorrent-el, Azureus-szal és BitComet-tel a lap alján!

Általános információk

Mi is ez a BitTorrent dolog? Hogyan tudok letölteni?

Az eredeti dokumentáció itt található: Brian's BitTorrent FAQ and Guide.

Mi ez az egész oldal? Mit csinál? Mire jó?

AZ ELSŐ FŐ ELŐNYE HOGY INGYENES MINDEN :)
A BitTorrent a fájlokat feldarabolja (többnyire 250kb méretre). A darabokat a kliensek véletlenszerű sorrendben letöltik, majd a kliens a letöltés végén a darabokból újra összeállítja.
Minden csomópont megkeresi a hiányzó részhez a lehető leggyorsabb kapcsolatot, miközben ő is letöltésre kínálja fel a már letöltött fájldarabokat.
A módszer nagyon jól beválik nagyméretű fájlok esetén, mint például a videók és a nagyobb szoftverek esetében. Ennek az az oka, hogy az ilyen letöltéseknél a szűk keresztmetszetet általában a szerver sávszélessége jelenti.
A BitTorrent esetében minél keresettebb egy fájl, annál többen vesznek részt az elosztásában is.

A részletes magyarázatot megtalálod az előző pontban említett linkek egyikén. Az oldal egy ún. tracker.
Az egész kicsit hasonlít a DC-ből jól ismert HUB-okhoz. A lényeg, hogy a letöltéshez kell egy BitTorrent kliens amivel le tudod tölteni a belinkelt fáljokat. A lényeg: Itt (sem) az oldalról fogod letölteni a tartalmat, hanem a kapcsolódó felhasználóktól. A DC-vel szembeni nagy előny az, hogy itt, miközben töltesz, meg is osztod, amit eddig letöltöttél, szóval ha jön egy újabb letöltő, ő már gyorsabban tudja letölteni a fájlt, mintha csak 1 felhasználótól töltene, és természetesen ez az te letöltésedet is meggyorsítja.


Felhasználói információk

Mit jelentenek?

 • Seeder - Olyan felhasználó, aki letöltötte már a fájlt, és már csak megosztja (visszaosztja a letöltőknek).
 • Leecher - Olyan felhasználó, aki éppen tölti a fájlt, és közben vissza is osztja a többi letöltőnek. Tehát letöltő.
 • Arány - Egyszerű osztás: A feltöltött adatmennyiség / letöltött adatmennyiség. Ez a szám a TE arányod. Ha túl kicsi, akkor Warn-t kapsz, a harmadik után kitilt a rendszer az oldalról! Tarsd lehetőleg mindig 1.0 felett vagyis legalább 1 emberrel oszd meg, amit "ingyen" kaptál.
  Magyarul: Ha mindenki köcsög volna és nem osztaná meg, amit ingyen kapott, akkor már neked sem lett volna kitől letölteni. Ezt tartsd mindig szem előtt!
 • Figyelmeztetés (Warn) - Azonnali letöltésmegvonás, hogy legyen időd gondolkozni, mit is tettél. A neved mellett lesz egy kis piros háromszög felkiáltójellel. A figyelmeztetés időtartama lehet kötött (1-4 hét), vagy korlátlan. Amint lejárt az adott időszak, jelentkezz az egyik staff-tagnál!

Regisztráltam magam, de nem kaptam meg a megerősítő E-mail-t!
Mert nem is jár, regisztráció után azonnal bejelentkezhesz

Elfelejtettem a felhasználói nevem és a jelszavam. El tudnátok küldeni?
Töltsd ki ezt az oldalt és elküldjük az adatokat a regisztrált E-mail címedre.

Át lehet írni másra a felhasználónevem?
Ilyet nem csinálunk. A megoldás az, ha másik névvel regisztrálsz. Ezután azonnal szólj valamelyik Staff-tagnak, hogy törölje a régi regisztrációt, különben dupla acc-nak számít és mindkettőt töröljük!

Ki tudnátok törölni a felhasználónevem?
Ha nem akarsz regisztrálva lenni az oldalon, ne lépj be 1 hónapig az oldalra és a rendszer automatikusan töröl. Ha jogi és hasonló problémád van a feltöltött torrentek miatt, akkor írj bármely tulajnak, hogy mi a problémád és azonnal törlünk.

Mennyi is az arányom?
Az arányod a felső sorban találod az "Arány:" szöveg mellett.
Fontos a különbség az általános megosztási arány és az egyes torrentek feltöltésénél/letöltésénél látható arányok között. Az általános arányod abból a feltöltött és letöltött mennyiségből adódik, amit azóta értél el összesen, amióta regisztráltál. A fel/letöltések során - pl. a kliensed által - kiírt arány csak az adott torrentre vonatkozik.

Két feliratot is láthatsz az arány számadata helyett:
"Inf.", ami Infinity-t (végtelent) jelent, és azt, hogy le nem töltöttél semmit, amíg fel esetleg sokat (a fel/letöltés végtelen lesz)
"---", ami azt jelenti hogy nem megállapítható az arányod "Non-Available", és amit akkor látsz, ha még nem töltöttél le és fel semmit (a fel/letöltés = 0/0, ami ugye meghatározhatatlan).

Miért látszik az IP címem a tulajdonságaimnál?
Csak te és az oldal Adminisztrátorai láthatják az IP címedet és az E-mail címedet. Az általános felhasználók nem látják.

Nem tudok bejelentkezni!
Ez a hiba néha előfordul Internet Explorernél. Zárj be minden Internet Explorer ablakot, és nyisd meg az Internet beállításokat a Vezérlőpultban. Kattints a Cookie-k törlése gombra. Így már be kell tudnod jelentkezni.
(Erősen javasoljuk a világ legelterjetebb és legbiztonságosabb WEB böngészőjét a FIREFOX-ot www.firefox.com)

Miért írja azt, hogy a kapcsolatom passzív? (És miért fontos ez?)
A tracker úgy látja, hogy tűzfal mögött vagy NAT-olt hálózatban vagy, és nem tudsz bejövő kéréseket fogadni.

Ez azt jelenti, hogy más felhasználók nem fognak tudni kapcsolódni hozzád, csak te hozzájuk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy te csak aktív felhasználóktól fogsz tudni letölteni, szintén passzívaktól nem.

A probléma megoldása az lehet, hogy nyitsz a tűzfalon egy portot a bejövő kapcsolatok számára (példa egy tűzfalnak: ESET Smart Security, Norton Internet Security... stb. szokásosan az óra mellett található az ikonja), amely portot a kliensedben állíthatsz be, vagy a NAT szerveren beállítod, hogy alap NAT-olást alkalmazzon a megadott portokon a NAPT helyett. (Ezek nagyon eltérőek lehetnek különböző router típusoknál.) Nézd meg a router leírását, vagy weboldalát. Szintén hasznos információkat találhatsz a PortForward oldalon.

Előfordulhat, hogy még ezek után sem sikerül aktívvá válni. Ez esetben fordulj a Net szolgáltatódhoz, hogy segíthet-e, vagy szándékosan tiltja az ilyen kapcsolatokat.

Milyen felhasználói rangok léteznek?
  Újonc   Az új tagok alapból így kezdenek. Legtöbben nem értik meg a torrentezés lényegét, ezért nem sokan maradnak.
  Felhasználó   A rendszer adja, ha letöltöttél 5 GB adatot és elérted minimum az 1.0 arányt.
  Tag   1 hónapos tagság után, 1.5 arány felett és 50 GB feltöltés után. Tagként már kereshetsz az oldal felhasználói között.
  Veterán   1 éves tagság után, 1.5 arány felett és 50 GB feltöltés után.
  VIP   Elit tag az oldalon. Az automatikus lefokozás nem érvényes rá. Segítségedért az oldalon vagy támogatásért kaphatod.
  Feltöltő   Korlátlan feltöltési joggal rendelkező Tagok. Nekik köszönhetjük a legtöbb feltöltést.
  Helpdesk   Az oldal segítői, bármivel kapcsolatban kérdezhetsz tőlük.
  Moderátor   Szerkesztheti és törölheti a feltöltött torrenteket. A fórumot is moderálhatja, és felfüggesztheti a regisztrált tagokat.
  Adminisztrátor   Ellenőrzi a moderátorok és a helpdesk munkáját, igazságtétel helyességét.
  Staffvezető   A Staff-ot ellenőrzi és vezeti, tulaj hiányában ő dönt az oldal kérdéseiről.
  Tulaj   Az oldal tulajdonosa, vezetője, fejlesztője, stb. Neki köszönheted az oldal működését.
  Star   Ezt a csillagot a neve mellé bármelyik rang kaphatja, aki támogatta az oldalt vagy segített a fejlesztésben valami formában.

Hogyan tölthetek fel AVATAR-t?
Először keress egy képet, ami tetszik, és ami a normális határok között van. Azután keress egy helyet, ahová feltöltheted, ami lehet ezen az oldalon is: "Képfeltöltő". Aztán már csak annyi a dolgod, hogy kimásold a Direkt hivatkozást, amit a feltöltéskor kaptál, és másold be az 'AVATAR URL' mezőbe, amit a "Profilodban" megtalálsz.
Ha minden jól sikerült, látni fogod a részletek oldaladon.

Minden, amit a meghívókról tudni kell...
Ha éppen nincs meghívód, és szeretnéd, hogy legyen, akkor be kell váltanod a pontjaidat. A beváltás helyét a fenti listában a pontjaidra kattintva találhatod meg. A meghívót el tudod küldeni barátaidnak E-mail-ben, akik így a maximális felhasználószámon túl is tudnak regisztrálni az oldalra.
Fontos, hogy csak olyan embert hívj meg, akit ismersz, és akiben megbízol!
Bármilyen nagyobb hibát követ el, pl.: csalás, dupla accountok, stb. TÉGED is Warn-nal terhel!


Statisztikák

A leggyakoribb okok, amik miatt nem nő a statisztikád

 • A felhasználó csal.
 • A szerver túlterhelt és nem válaszol. Emiatt ne hagyd félbe a töltést, mivel ez nem fog sokáig tartani.
 • Rossz klienst használsz. NE HASZNÁLJ BÉTA VERZIÓKAT, mivel még sok a hiba benne és a software gyártói sem bíznak meg benne, ezért csak béta verzió...

Tippek & trükkök

 • Ha egy torrent, amit éppen seedelsz/leechelsz nem látszik az adatlapodon, várd meg, míg a kliensed frissíti az oldalt, vagy tedd meg kézzel.
 • A kliensedből mindig szabályosan lépj ki, hogy a tracker megkapja az "event=completed" jelzést tőle.
 • Ha a tracker nem elérhető, ne állítsd meg a seedelést. Ha a tracker az előtt tér vissza, mielőtt befejezed a seedelést, a statisztikáid rendesen el lesznek számolva.

Bármilyen BitTorrent klienst használhatok?

Igen. A tracker általában minden klienssel jól működik együtt. Mégis inkább azt ajánljuk, hogy az alábbi klienseket NE használd:

• BitTorrent,
• Nova Torrent,
• TorrentStorm.

Ezek a kliensek nem mindig jól jelzik a trackernek, ha abbahagysz egy fel/letöltést. Előfordulhat, hogy egy pár megabájttal kevesebb lesz a statisztikád, és a torrentek sem tűnnek el azonnal a listából.

Az alfa vagy béta verziójú kliensek szintén kerülendők!


Miért látszik többször az adataimnál a torrent, amit éppen seedelek/leechelek?

Ha valamiért (pl.: lefagyott a géped, vagy hirtelen újraindult) a kliensed nem megfelelően lépett ki és utána megint elindult, egy új azonosítót kap, és úgy fog látszani mintha az egy másik torrent lenne. A régi (beragadt) torrent soha nem küld "event=completed" vagy "event=stopped" jelet, és valószínűleg a tracker újraindításáig ott is fog maradni. Ne foglalkozz vele, majd eltűnik magától. Ugyanúgy többször is látható ha otthonról töltesz és seed szervert is használsz.


Befejeztem a fel/letöltést. Miért látszik még mindig az adataimnál?

Néhány kliens, tipikusan a TorrentStorm és a Nova Torrent, nem megfelelően jelez a trackernek a töltés befejezésekor. Ekkor a tracker várni fog továbbra is valami üzenetet, amíg nem lépi túl az időt. Ne foglalkozz vele, majd eltűnik.


Feltöltés
Tölthetek fel torrenteket?
Igen bárki tölthet fel torrentet csak megfeleljen a Szabályzatnak!

Hozzá tudok adni itteni torrenteket más trackerekhez?
Nem. Ahhoz, hogy innen bárki letölthessen, regisztrálnia kell magát. Ez egy PRIVÁT tracker. Ha te innen máshova felteszel torrenteket, nem fogják tudni letölteni a fájlt, mivel a tracker hibaüzenettel vissza fogja utasítani őket. Továbbá azt is kockáztatod, hogy kitiltunk az oldalról!Letöltés

Miért tűnik el hirtelen egy torrent?

Ennek három oka lehet:
(1) A torrent nem biztos, hogy megfelelt az oldal Feltöltési szabályzatának.
(2) A feltöltő törölte, mert valamit elrontott, szóval feltehetően nemsokára újból felteszi.
(3) A torrentek automatikusan törlődnek 30 nap múlva. (Inaktivitás esetén.)


Hogyan tudok folytatni egy megszakított letöltést, vagy seedelést?

Nyisd meg a torrentfájlt. Ha a kliensed rákérdez, hova töltse le, válaszd a már letöltött fájlok helyét, és rövid ellenőrzés után magától folytatni fogja a töltést.


Miért állnak meg a letöltéseim néha 99 %-nál?

Minél több részlet van meg egy fájlból, annál nehezebb olyan kapcsolatot találni, ahol megvan az a rész ami neked kell. Ezért van néha, hogy a letöltés lelassul, vagy meg is áll, amikor a fájl(ok) vége felé jár. Legyél türelmes, előbb vagy utóbb be fog fejeződni.
Néha a gép leterhelése is szerepet játszhat, ameddig összerakja a letöltött szálakat.


Mik ezek a "a piece has failed an hash check" üzenetek?

A kliensek ellenőrzik az adatot, amit letöltöttek. Ha egy darab az ellenőrzés során nem felel meg, akkor a kliens letölti automatikusan mégegyszer. Ha néha ilyet látsz, ne ijedj meg, ez normális.

Néhány kliensnek van olyan opciója/beállítása, hogy 'Tiltsa ki a klienseket, amik rossz adatot küldenek' vagy hasonló. Ezt bekapcsolhatod, mert ez segít abban, hogy a hosttól, ahonnan rendszeresen hibás csomagok érkeznek, a kliens nem fog letölteni adatot.


A torrent 100 MB-os. Miért töltöttem le mégis 120 MB-ot?

Lásd az előző kérdést. Ha a kliensed rossz adatot kap, le kell töltenie mégegyszer, ezért előfordulhat, hogy a letöltés több lesz, mint amennyi a tényleges méret.


Miért kapok "Nincs hitelesítve (xx h) - OLVASSA EL A GY.I.K-et!" hibaüzenetet?

Minden egyes új torrent feltöltésekor van egy meghatározott idő, amennyit bizonyos felhasználóknak várniuk kell, mielőtt letölthetik.
Ez a várakozás csak azokat a felhasználókat érinti, akiknek alacsony a megosztási aránya, és keveset töltöttek fel eddig:

0.2
  arány és/vagy
0.1 GB
  feltöltés alatt várakozás:
24 óra
0.3
  arány és/vagy
0.2 GB
  feltöltés alatt várakozás:
12 óra
0.4
  arány és/vagy
0.3 GB
  feltöltés alatt várakozás:
8 óra
0.5
  arány és/vagy
0.5 GB
  feltöltés alatt várakozás:
6 óra

Az "és/vagy" jelentése egyik, vagy mindkettő.

Ez az új felhasználókra is vonatkozik, tehát ha újra regisztrálsz, az nem segít. A várakozási időtől függetlenül a torrent fájlokat le tudod tölteni.

Megjegyzés: Néhányan visszaélnek a 'seedelésnél-nincs-várakozás' szabállyal, ezért meg lett változtatva. A várakozás a seed-elésre és a leech-elésre is vonatkozik. Tehát ha mondjuk máshonnan letöltöd ugyanazokat a fájlokat, akkor sem fogod tudni seedelni az oldalon, amíg a várakozási idő le nem telt.
A Torrent névben mit jelentenek ezek? (CUSTOM, CAM, TS, NUKED...)
A Torrent névben mit jelentenek ezek? (CUSTOM, CAM, TS, NUKED...)

 • ÁLTALÁNOS TIPUSOK MINDENRE:
 • RETAIL - (kiskereskedés, hisz nem lesz annyi a vásárlók száma, mint egy újonan elkészített filmnek) Retailnek nevezzük az eredeti, gyári; film, zene, játék, szoftver verzióit. Pl.: ha egy 1980-as filmet digitálisan felújítanak és kiadják DVD korongon, az egy új retail.
 • LIMITED - (korlátozott) Az adott film, zene, szoftver csak korlátozott számban került a piacra. Film esetében ez a korlátozás jelentheti azt is, hogy kevesebb mint 250 moziban játszották.
 • PROPER - (megfelelő) Ha egy csoport által rögzített filmnek, zenének rosszabb a minősége, vagy egy program nem működik tökéletesen minden felhasználó számítógépén, és egy másik csoport kijavítja a hibákat, rögzíti ugyanazt jobb minőségben, akkor teszi ezt a jelölést az adott verzió nevébe. Ezeket a javításokat természetesen ugyanaz a csoport is elvégezheti, és ilyenkor ők is használják a jelölést.
 • REPACK - (újracsomagolva) Ha hiányzik egy vagy több darab 15,000,000 vagy 50,000,000 bájtos fájl a darabolt adatállományból, vagy hibás volt közülük pár darab, akkor a javított verziót ezzel jelzik.
 • NUKED - (hibás) Ha egy adott csoport tagjai nem vesznek észre hibát az általuk készített adatállománynál, csak a felhasználótábor, akkor ezzel jelzik, hogy hibás. Ilyen hiba gyakorlatilag bármi lehet, nem bootol egy operációs rendszer, filmben valahol kimarad, elcsúszik a hang vagy a kép.
 • INTERNAL - (belső) Az adott filmet, zenét, szoftvert egy tag csak a saját csoportjának szánta, de egyes esetekben kiszivároghat, ami főleg az adott film, zene, szoftver népszerűségétől függ. Ha ez film, akkor általában gyengébb a minősége, mert a filmtekercsről digitalizálják.
 • DUPE - (szó szerinti jelentése balek, hisz teljesen ugyanaz a release) Ezzel a jelzéssel akkor találkozhatunk, ha az adott filmről, zenéről, szoftverről már készített másolatot egy csoport, és ez az adott másolat teljesen megegyezik a korábbival. Tehát semmi módosítás nincs benne, csak más csoport is készített egyet.

 • FILM TIPUSOK:
 • STV - Moziban nem játszott film. Ez azt jelenti, hogy vagy adathordozóról, vagy TV-ből digitalizált állomány.
 • CAM - Otthoni kamerával készített felvétel. Legtöbbször olyan fájl nevében olvasható, melyet egy csoport/ember moziból vett fel. Nyiván ezeknek nem a legjobb a minősége, de így megjelenés előtt hozzá lehet jutni. A jobb filmek mind megtalálhatóak így a mozipremier első napja után, vagy még előbb :-)
 • WIDESCREEN (WS) - (szélesvászon) Az adott film szélességének és magasságának az aránya 16:9.
 • FULLSCREEN (FS) - (teljesképernyő) Az adott film szélességének és magasságának az aránya 4:3.
 • TELESYNC (TS) - Az adott film képének, hangjának minősége valamivel jobb, mint a CAM minősége, mert a hangot közvetlenül kábelen keresztül rögzítik, a képfelvételt pedig nagyjából üres moziban, jobb kamerával készítik. Tehát a közönség által keltett képi és hangi negatívumok már nincsenek.
 • TELECINE (TC) - Az adott filmet közvetlenül a filmtekercsről rögzítik, de általában nem tökéletes a kép szélességének és magasságának az aránya, de az időszámlálót nem teszik rá.
 • SCREENER (SCR) - Az adott film VHS kazettáról lett kódolva. A kép szélességének és magasságának az aránya 4:3. Bizonyos kazetták másolásvédelemmel vannak ellátva, és ezek megtörése nélkül néha a film közben üzenetek jelennek meg, amelyek az illegális másolás következményeiről tájékoztatnak. Általában VCD, SVCD formátumot készítenek belőle.
 • DVD-SCREENER (DVDSCR) - Az adott film DVD-ről lett kódolva. A kép szélességének és magasságának az aránya 4:3. Bizonyos lemezek másolásvédelemmel vannak ellátva, és ezek megtörése nélkül néha a film közben üzenetek jelennek meg, amelyek az illegális másolás következményeiről tájékoztatnak. Általában VCD, SVCD, DivX, XviD formátumot készítenek belőle.
 • DVDRIP - Nagyon jó minőségű másolata a kiskereskedelemben is kapható DVD-nek, amiből SVCD, DivX, XviD formátumot készítenek.
 • VHSRIP - Jó minőségű másolata a kiskereskedelemben is kapható VHS kazettának, amiből SVCD, DivX, XviD formátumot készítenek. Főleg sport és szex kazetták tartoznak ide.
 • TVRIP - A televízió műsorok kapják ezt a jelzést, amelyek lehetnek sorozatok, rajzfilmek, sportmérkőzések. A legelterjedtebb formátum a VCD, SCVD, DivX, XviD.
 • WORKPRINT (WP) - Azok a filmek, amelyek még nem készültek el, vagy olyan jeleneteket tartalmaznak, amelyek kimaradtak egy filmből ezt a jelölést kapják.
 • WATERMARKS (WM) - Ha a csoport megjelöli ezzel a filmet, akkor annak valamelyik sarkában egy vízjel található, amely általában a film ázsiai származására utal.
 • NTSC - Az adott DVD film amerikai régióval rendelkezik. A felbontás 720x480 vagy 352x240, a film sebessége pedig 30 kép per másodperc.
 • PAL - Az adott DVD film európai régióval rendelkezik. A felbontás 720x576 vagy 352x288, a film sebessége pedig 25 kép per másodperc.
 • DVDR - Az adott film DVD formátumú.
 • SVCD - Az adott film SVCD formátumú.
 • VCD - Az adott film VCD formátumú.
 • DivX és XviD - Az adott film DivX vagy XviD formátumú. Egyelőre ezek a sűrítési technológiák a legnépszerűbbek. DVD-ből DVDRip-ek, Blu-Ray Discből BDRip-ek. Sokkal kevesebb helyett foglalnak, gyorsabban letölthetőek. Már minden új DVD lejátszó "viszi". :)
 • DUB - A film hangjának nyelvét jelzi. Leggyakrabban ilyenekkel találkozunk: HunDUB (Hungarian (magyar) hang), EngDUB (english (angol) hang).
 • SUBBED - Ha az angol és német nyelvű feliraton kívül más feliratot is csatoltak a filmhez, akkor azt az adott nyelv két- vagy hárombetűs rövidítésével felsorolják, pontokkal elválasztva, a fenti jel előtt. Pl. HunSUBBED
 • CUSTOM - Ezt a jelet akkor teszik ki, ha egy csoport saját maga készít feliratot, vagy kiveszi egy DVD filmből az extrákat. De lehetséges hogy egy új film már megjelent DVD-n Amerikában vagy máshol és ezekre a Rip-ekre ráteszik a magyar, de még kamerás hangot.
 • SAMPLE - A letöltött fájlokban esetleg találkozhattok SAMPLE elnevezésű könyvtárral. Ebben a könyvtárban rövid bemutató van, hogy lássátok a minőségét a filmnek, mert általában ilyen csak filmeknél szokott előfordulni!

 • ZENE TIPUSOK:
 • CDM - Bemutató lemez különböző számokkal CD-ről rögzítve.
 • CDS - Bemutató lemez egy szám többfajta feldolgozásával CD-ről rögzítve.
 • CDA és CDR - Teljes zenei album CD-ről rögzítve.
 • DVDA - Teljes zenei album DVD-ről rögzítve.
 • VINYL - Az adott hangfelvétel bakelit lemezről került rögzítésre.
 • CABLE - Az élő felvétel kábeles rádióadásból került rögzítésre.
 • DAB - Az élő felvétel rádióból, digitális módon került rögzítésre.
 • FM - Az élő felvétel rádióból, analóg módon került rögzítésre.
 • LINE - Az élő felvétel közvetlenül került rögzítésre.
 • SAT - Az élő felvétel szatelites rádióadásból került rögzítésre.
 • ISO - A játék forrása optikai adathordozó, amiről képfájlt készítettek. A használathoz ki kell írni adathordozóra, vagy be kell tölteni egy optikai lemezmeghajtót emuláló programba, és ezután feltelepíthető.
 • RIP - A játékot nem kell adathordozóra rögzíteni, nem kell optikai lemezmeghajtót emuláló programba betölteni, és telepíteni sem kell ahhoz, hogy játszható legyen.
 • DVD - Az adott játék DVD formátumú.
 • PS2 - Az adott játék PlayStation 2-n működtethető.
 • XBOX és X360 - Az adott játék XBOX/XBOX360-on működtethető.
 • GBA - Az adott játék GameBoy Advanced-en működtethető.

 • PROGRAM TIPUSOK:
 • ISO - Az alkalmazás forrása optikai adathordozó, amiről képfájlt készítettek. A használathoz ki kell írni adathordozóra, vagy be kell tölteni egy optikai lemezmeghajtót emuláló programba, és ezután feltelepíthető. Pl. DaemonTools, Alcohol 120 % a legismertebb virtuális meghajtó. De használható erre a Nero is.
 • WinALL - Az alkalmazás az összes verziószámú Windows-on működőképes.
 • Multilanguage - Az alkalmazásba több nyelv is be van építve.

 • Hogyan gyorsíthatok a letöltésemen?

  A letöltés sebessége legnagyobbrészt a seeder-leecher arányon múlik (SLR). A kicsi letöltési sebesség az új és népszerű torrenteknél jelentkezik, ahol az SLR alacsony.

  (Emlékezz, milyen rossz az alacsony letöltési sebesség. Seedelj sokat, hogy mások is gyorsan tölthessenek.)

  Van pár dolog, amit tehetsz azért, hogy gyorsabb legyen a letöltési sebesség:


  Ne kezdd el azonnal tölteni az új torrenteket

  Ne tedd, ha lassú kapcsolatod van. A legjobb sebesség akkor érhető el, mikor az SLR a legnagyobb. (Ennek persze az a hátránya, hogy nem fogod tudni olyan sokat seedelni.)


  Próbálj meg aktív módot használni

  Lásd a Miért vagyok passzív módban?  részt.


  Korlátozd az egyszerre létrehozható kapcsolatok számát

  Néhány operációs rendszer (pl.: a Windows 9x) nem nagyon tudja kezelni a sok kapcsolatot, és akár le is fagyhat. Néhány SOHO router (főleg ha tűzfal és/vagy NAT is fut rajta) szintén lelassulhat, vagy lefagyhat ha túl sok kapcsolat van. Itt nincsenek meghatározott értékek, a kapcsolatok számát valahol 60 és 100 között célszerű beállítani.


  Egyszerűen várj egy kicsit

  Ha elkezdesz letölteni, és sok a letöltő, és neked még semmi nincs, amit feltölts, akkor a feltöltők kliensei hajlamosak rá, hogy neked ne adjanak szinte semmit. Emiatt az indulás lassú. A letöltési sebesség meg fog nőni, amint lesz valamit, amit fel tudsz tölteni.  Warning: mysqli::query(): Empty query in /home/torrentmasters/sites/torrentmasters.info/www/include/mysql_driver.php on line 102

  TorrentMasters Feltöltés uTorrent

  Feltöltés uTorrent-el, Azureus-szal és BitComet-tel.

   

  Feltöltés uTorrent-tel

  Vissza a TorrentMasters-re!

  Feltöltjük az oldalra az elmentett torrent fájlt, persze pontos és helyes leírással, majd miután rányomtunk a feltöltés gombra, várnunk kell általában 2-3 percet, mert a tracker frissíti a torrentet, amit feltöltöttünk. Ezután már le lehet tölteni az oldalról. Ekkor megnyitjuk például uTorrent-tel és azt az elérési útvonalat kell megadnunk, ahonnan feltöltöttük. Ekkor elkezdi ellenőrizni az uTorrent a feltöltésünket (%-ban számolva, ez nagyobb fájlok esetében több percig is eltarthat), majd miután ellenőrizte, már automatikusan beteszi a feltöltés sorba. Sok sikert!

   

  Feltöltés BitComet-tel

  Vissza a TorrentMasters-re!

  Ha már feltöltöttük a torrentoldalra a torrentünket, akkor onnan letöljük és kiválasztjuk a helyet (fájlt vagy mappát), amit eredetileg megosztani szerettünk volna:

  Feltöltjük az oldalra az elmentett torrent fájlt, persze pontos és helyes leírással, majd miután rányomtunk a feltöltés gombra várnunk kell általában 2-3 percet, mert a tracker frissíti a torrentet amit feltöltöttünk. Ezután már le lehet tölteni az oldalról. Ekkor megnyitja például BitComet-tel és azt az elérési útvonalat kell megadnunk, ahonnan feltöltöttük. Ekkor elkezdi ellenőrizni a BitComet a feltöltésünket (%-ban számolva, ez nagyobb fájlok esetében több percig is eltarthat) majd miután ellenőrizte, beteszi a feltöltés sorba. Sok sikert!

   

  Feltöltés Azureus-szal

  Vissza a TorrentMasters-re!

  1. Válasszuk ki a torrent létrehozása menüpontot!

  2. Miután kiválasztottuk, be kell írnunk a tracker announce címét, ami általában, miután rákattintottunk a feltöltésre a trackeren, ki van írva. Itt még ki kell választanunk, hogy mappát, vagy csak egyetlen file-t szeretnénk-e feltölteni.

  3. Kiválasztjuk, a fájlt, vagy mappát, amit fel szeretnénk tölteni.

  4. Miután kiválasztottuk, meg kell adnunk, hogy hova mentse el a torrent-fájlt a számítógépen, erre még késöbb szükségünk lesz!

  5. Feltöltjük az oldalra az elmentett torrent fájlt, persze pontos és helyes leírással, majd miután rányomtunk a feltöltés gombra várnunk kell általában 2-3 percet, mert a tracker frissíti a torrentet amit, feltöltöttünk. Ezután már le lehet tölteni az oldalról. Ekkor megnyitod például Azureus-szal és azt az elérési útvonalat kell megadnunk, ahonnan feltöltötted. Ekkor elkezdi ellenőrizni az Azureus a feltöltésünket (%-ban számolva, ez nagyobb fájlok esetében több percig is eltarthat) majd miután ellenőrizte, beteszi a feltöltés sorba. Sok sikert!

  Vissza a TorrentMasters-re!

  Szerkesztve: 2010.10.25 by TorrentMasters
  Próbáld megkérdezni a Fórumban, de:
  • Bizonyosodj meg róla, hogy a problémád leírása tényleg nem szerepel ebben a leírásban.

  GY.I.K szerkesztve 2010-10-25 (12:05 CET)

  ...::: TorrentMasters - Magyar Torrent Tracker 2010 - 2023 (v2.8) - Generálási idő: 0.02877 mp :::...